12119005_1093856840638312_1210373352642115565_n

Workshop Sound-Journey

Workshop: Sound-journey
Deze workshop wordt momenteel door Lida gegeven op de Muziekschool Hillegom en de Vrije Academie Amsterdam. De workshop is ook los te boeken. Voor aanvragen kun je contact opnemen via info@lidastraathof.nl

Special: Op 30 april zal Lida in samenwerking met Power Circle Nederland de workshop Sound-Journey geven.
Aanmelden via: https://armyoflove.nl/product/vrouwendag/

Aanmelden via: https://www.vrijeacademie.nl/ons-aanbod/workshop-sound-journey/ 

Data:

Schermafbeelding 2022-03-07 om 12.24.32

Geen medium werkt zo sterk op ons gemoed als muziek. Je wordt er blij van, je wilt bewegen, het geeft ontspanning. Brahms is een fantastisch middel tegen stress, zo bleek uit een onderzoek naar het effect van klassieke muziek op couveusebaby’s. Ook voor Parkinsonpatiënten is muziek een medicijn, waardoor ze beter kunnen lopen. Hoe is dat mogelijk? Tijdens deze workshop ontdekt u de geheime kracht van muziek.

De workshop bestaat uit twee delen. Tijdens de theoretische inleiding vertelt uw docent Lida Straathof over geluidstrillingen, grondtonen en de ingrijpende omzetting van de standaardtoon van 432 naar 440 Hertz (trillingen per seconde) in 1939 – ondanks het wereldwijde protest van componisten en muzikanten tegen deze ‘onnatuurlijk’ hoge grondtoon. We leven als het ware in een ‘ontstemde’ wereld, maar kunnen de oude oertoon nog wel ervaren. Bijvoorbeeld via een klankschaal, en onze eigen stem!

Tijdens het tweede deel van de workshop gaat u zelf geluid maken en het vermogen van uw eigen stem ontdekken. De technieken die tijdens deze workshop worden aangereikt, zijn eenvoudig toepasbaar in het dagelijkse leven. Ze helpen wanneer u een presentatie moet geven of in andere stressvolle situaties. Uw stem heeft meer vermogen dan u denkt. Tijdens deze verrassende workshop leert u daar gebruik van maken.

Inschrijven en meer informatie