Dokter Mirakel, Bizet

2019-2021 Laurette in Le Docteur Miracle (Bizet)

Een steengoede bewegingsregisseur en vier prettig gestoorde jonge operatalenten sluiten zich drie dagen met elkaar op om een onbekende operette in te studeren. Want: “Met de juiste ingrediënten en voorbereiding(stijd) wordt koken een koud kunstje!”

In ‘Het hele eieren eten’ zet regisseur Panda van Proosdij een uitgeblust echtpaar tegenover een hitsig jong stel, met alle gevolgen van dien. Tijdens de uitsmijter van de avond, het omelettenkwartet, bereikt de chemie een onverwachte climax…

Op piano begeleid door Mark Toxopeus zingen de vier jonge zangers Lida Straathof, Lucie van Ree, Nick van Kuipers en Nathan Tax de sterren van de hemel. In de voorstelling ‘Het hele eieren eten: trouw aan angst én liefde’ krijgt de operette ‘Le Docteur Miracle’ van componist Georges Bizet, hertaald door Jeroen Sarphati, een creatieve bewegingsregie van Panda van Proosdij. Zij daagt de spelers uit om steeds hun eigen én elkaars grenzen op te zoeken. Want in de snelkookpan van slechts drie repetitiedagen (!) is geen plaats voor vastgeroeste ambtenaren, naïeve blonde deernen, uitgebluste getrouwde vrouwen of onbetrouwbare yuppen!

Meer informatie: https://www.cherubino.nl/

Na een coronastilte is het ons gelukt om, dankzij Rotary Rijk van Nijmegen, nog tweemaal Het hele eieren eten op de planken te brengen tijdens Zomerkriebels Orientalis. Hoezee!

Locatie: Museumpark Orientalis te Heilig Land Stichting (nabij Nijmegen).

Data: zaterdag 25 juli 20.00 en/of zondag 26 juli 15.00 uur.

Tickets: toegangskaarten voor het museum (gratis met museumkaart), geen meerprijs voor de voorstelling!
https://www.cherubino.nl/tickets/

https://www.museumparkorientalis.nl/zomerkriebels-orientalis/

24/09 KlasseTheater,Tilburg
25/09 Crea theater, Amsterdam
26/09 Theater de Kik, Elst
27/09 ZIMIHC Theater, Utrecht
27/10 CC Amstel, Amsterdam TICKETShttps://ccamstel.nl/programma/het-hele-eieren-eten