Mythologie en opera Vrije academie

Opera & Mythologie Vrije Academie Amsterdam

Mythologie uit de Oudheid heeft de mens altijd al geïnspireerd; het zijn meeslepende verhalen over onmogelijke liefdes, machtige goden, gevaarlijke monsters, moedige helden en epische gevechten. Waarom is mythologie nog steeds zo’n hedendaags onderwerp en wat voor invloed hebben de goden op ons dagelijkse leven? Wat mythologie zo interessant maakt is dat wij ons nog steeds kunnen identificeren met de kleurrijke karakters of juist wijze lessen kunnen leren uit hun ervaringen. Niet zonder reden zijn er talloze kunstwerken te vinden die deze verhalen vereeuwigen. Bovendien heeft mythologie niet alleen schilders of beeldhouwers geïnspireerd, maar ook componisten. Er zijn veel componisten geweest die door de eeuwen heen mythologische verhalen gebruikten als inspiratie voor het schrijven van opera’s, die nog steeds volle zalen trekken.

Sopraan Lida Straathof en kunsthistorica Arianne Deligianis nemen u mee in de wereld van mythologie met als uitgangspunt de mythologische opera’s. Tijdens deze lezing kunt u genieten van mythologische verhalen aan de hand van prachtige kunst en betoverende aria’s, live gezongen in de zaal. Waan u voor twee uur in de bijzondere wereld van Griekse mythologie!

25 oktober 2022: 14.00u-16.00u
7 november 2022: 20.00u-22.00u

Meer informatie en aanmelden:
https://www.vrijeacademie.nl/ons-aanbod/college-opera-en-mythologie/?fbclid=IwAR3-pmJpibPbtRlknJh0-V_IRpotX3Zde10z3WFua1v5Gv7zeFkayg1huYk