Lida (6 van 17)

Biografie

Lida is al haar hele leven op zoek naar haar ware stemgeluid.
Ze werd aangenomen voor de vakopleiding op het Conservatorium Alkmaar. Daar kreeg ze zanglessen van o.a. Jorine Samsom, Antoinette Kouwenberg en Leo van der Plas.

Lida heeft de afgelopen jaren diverse Masterclasses gevolgd aan de Guildford School of Acting in Londen, Hochschule für Musik Frankfurt en Maarten Koningsberger.

Na haar afstuderen heeft Lida klassieke zanglessen gevolgd bij Maria Acda en Hans-Pieter Herman. Momenteel volgt ze zanglessen bij Laura Aikin in Wenen.

Lida was te zien als Margot in The Desert Song bij EDOG, Greta en understudy Gilline in Thijl Uilenspiegel van LustrumOpera o.l.v. Bas Pollard.  Ook zong ze de rol van Laurette in Le Docteur Miracle van Stichting Cherubino. Lida zingt op verschillende events in binnen- en buitenland. Ze was te zien als hoofdact bij o.a. Peter Stuyvesant Ball in New York, TEFAF, ADE, TEDxAmsterdam, Moet&Chandon, Dept Agency in Berlijn, Palazzo Versace in Dubai en Michelin uitreikingen in België en Nederland. Daarnaast heeft Lida meegewerkt aan verschillende producties van De Nationale Opera, o.a. in Manon Lescaut, Gurre-Lieder, La Bohème en Faust.

Ze speelt ze haar eigen solovoorstelling ”Keep Calm, I will use my opera voice” op festivals en in verschillende theaters in Nederland. Onlangs heeft ze Mahler 4 gezongen met het NHJO.

Het is ook de tijd om haar kennis en geluid te delen. Naast haar carrière als zangeres geeft ze coaching en workshops en werkt gericht op ademhaling, bewustzijn, frequenties in het universum en stemgeluid.